Støjens transcendens – photos and interview with Heathe (danish)

Heathe startede som et enmandsprojekt, som imponerede ved at være ualmindeligt insisterende i sit nådesløse, kolde udtryk. Demoen var en kompromisløs strøm af skrig, minimalistiske guitarflader og ensomhed. Ærligt på grænsen til det grænseoverskridende.  

Heathe har sidenhen revet en lavine af musikere og instrumentering med sig og fremstår i dag som et infernalsk, angstfremkaldende, dommedags big band.  

Heathe er den slags orkester, der har vævet utallige af inspirationskilder ind i sin organisme. Således får man associationer til f.eks. japansk psych, black metal, Skullflower, Earth og Swans - det er i den grad subjektivt og derfor er bandet en sjældenhed i moderne musik. Vi taler forfriskende grumset territorie, ingen billige tricks eller genre crossover. Heathe er tidsløst og kvælende, intet andet dansk band lyder som dem. 

- Thomas Martin Hansen

Read the interview @ Hammersmadretfjaes